Älskade söndag

Har haft en riktigt mysig dag! Önskar att varje dag kunde likna denna :) kvällen avslutades med att vänner och familj som vi har här i Oslo kom och åt middag hos oss. Hoppas på er favorit i repris snart igen!


Njuter!

Tänkte dela med mig av nuet :) njuter ute med familj


Förträng kaoset

Har precis varit ute och gått med Niko i vagnen. Det är riktigt skönt ute i solen även om det är lite väl svalt i skuggan. Blir nog att sätta sig ute en stund idag. Det ser ut som ett bombnedslag hemma men det är ingen jag känner att jag prioriterar idag då det är sol och det har varit mycket regn den senast tiden.Vi måste ordna bättre förvaring hemma också för att vi ska kunna få det fint här hemma på den lilla yta vi bor på. Blir kanske veckans projekt :)


Namn eller inte namn?

Jag är en av dem som är sådär sjukt skeptisk och "rädd" för allt som sker över internet och all information som man kan komma över. Därför har jag haft lite svårt att bestämma mig för om jag ska nämna oss vid namn eller inte men nu efter att ha pratat med Ashkan så kom vi överrens om att vi kan skriva våra namn i alla fall. Om det är någon som vill ha ut någon information så får de ju det hur som helst på andra ställen ändå. Detta ska ju dessutom vara mer för oss att titta tilbaka i och än så länge är  det bara närmaste vänner och famlij som ens vet om att den finns :)


Det var fint väder....

Idag har familjen i detta huset haft en riktig mysmorgon! Sedan ringde A´s bror och frågade om dte gick bra om vi fick ett extra barn idag då de skulle åka till sveriga och handla. Det är ju alltid lite mysigt att låna dem :) Det var en riktigt fin dag idag så vi gjorde oss klara och tog oss ut på jakt efter bottenfärg till båt. Efter många turer fram och tillbaka hittade vi tillslut en butik så vi fick tag i det vi sökte. Sedan åkte vi och köpte glass och lite godis då det faktiskt är lördag :) Jag och Niko tog en promenad i det härliga vädret medan A och x-trabarnet spelade lite tv-spel. Jag är verkligen uppvuxen med att man ska vara ute om det är bra väder men men... A´s brorsbarn har valt middag idag och hör och häpna. Han fick välja precis vad han ville och han valde fisk :) Så ikväll blir det lax och ris. Ska nog ta och börja med maten snart. Ha det

Niko 0-5 månader

Här är några av de bilder som jag hittade på min dator som jag skrivit om tidigare. Jag skrev datum på alla men jag tror tyvärr inte att det kom med :( Skulle vara riktigt roligt om man kunde göra om några till svartvita och beskära lite innan man skrev ut. Får se när man ska hinna det...

På den första bilden är han 2 dygn och den sista är han 5 ½ månad och jag tror att de är i någorlunda ordning där mellan.

 Niko 28/10 2011

Lite om vår dag

Idag var jag och N ner till skattekontoret för att få ordning på allt. Det var 99 pers framför oss i kösystemet så vi passade på att gå en promenad så N kunde som à i vagnen. Lämpligt! Trots att jag var där och pratade med dom kan jag inte säga att jag blev så mycket klokare. Det slutade med att jag inte lämnade in den ännu och sk kolla upp massor hemma... Jag han ta en snabb sväng på stan också innan N vaknade och inte alls var sugen på att sitta i vagnen så mycket längre. Sedan skulle det bli dags för lunch snart och då skulle det vara praktiskt att ta det hemma :)

På tunnelbanan på väg hem flirtade N med alla som vanlig men det var två kvinnor han tyckte var extra intressanta som satt och pratade persika och som snabbt började prata med honom. Jag berättade då att hans pappa är från Iran och vi fortsatte att prata och en av dem fäste sig riktigt till N och det slutade med att jag fick hennes nummer och hon ville att vi skulle komma och hälsa på :)

Sjukt vilken skillnad det är på folk och kulturer. Älskar att de Iranier jag känner i alla fall, alltid bjuder på sig själva och är alltid öppna, givmilda och vänliga!

Resten av dagen har jag varit jättetrött och sovit med N en del. Sedan lyckades jag få till en snabbröjning här hemma också :)

Att tillägga också är att N fått till aka sin aptit och gapar igen :) kan ju förstå att han inte velat äta så mkt när det var så många tänder på gång!


Göteborg i mitt hjärta

Nu är vi på väg till Oslo igen... Har verkligen uppskattat och njutit av de dagar vi varit i Gbg. Det är så skön känsla när man träffar gamla vänner som namnbyte har träffat på länge och det ändå känns så naturligt! Man plockar liksom upp där man lämnade men med en annan livsituation. Älskar det! Jag har inte ens varit brydd om att det regnat under hela tiden vi varit här , jag som ändrar så humör efter vädret. Nu ska jag hålla A lite sällskap och N sover. *lycklig*


Skatteåterbäringen

Sitter och försöker få ordning på deklarationen... Massa siffror jag inte har en aning om vad det är! Valde kanske sämsta dagarna att åka bort då jag skulle behöva hänga på skattekontoret och fråga dem massa saker och ordna så man får tillbaka allt man har rätt till :) aja, nu blir det att försöka googla fram hur man ska göra och sedan försöka få tid att gå dit imorgon. För imorgon kommer det ju inte vara lite folk, sista dagen man kan få hjälp. Tror inte jag är ensam om att skjuta på saker till sista stund. Håller tummarna för att det ska gå bra!


Första tänderna

Bara på några få dagar har det hänt massa som jag inte hunnit med att skriva om. Får ta det kort i ett inlägg :)

I måndags var jag och n tillsammans med grannen och hennes son på norsk motsvarighet till öppna förskolan. Jättemysigt att se n ha så roligt me alla de andra barnen. Vi hann knappt innanför dörren förrän N var över allt! Han tyckte inte alls mamma var intressant längre. Jättekul att se att han är så trygg och det känns bra inför starten på dagis efter sommaren. Dock kan det ju hända mycket tills dess. På tal om det måste jag kolla upp hur det går med vår ansökan till barnehage.

Igår, tisdag, packade vi in familjen i bilen och åkte till Gbg efter A jobbat klart för dagen. Det blev en lugn kväll hemma hos hans föräldrar.

Idag har jag och N varit och träffat sak vänner hela dagen. Hur mysigt som helst och N visade upp sina bästa sidor som alltid och charmade tjejerna :) åh ad jag saknar alla här och jag saknar denna staden!

Sedan får jag inte glömma att berätta om att N nu har fått sina första tänder. Nu är han inte längre en bebis utan mer ett barn :) nu kommer de på löpande band. Tre tänder på tre dagar! Inte konstigt att han inte har varit så stor i maten på sista tiden. Nu hoppas jag på att han börjar äta bättre igen så vi kan försöka få honom att trappa ner på nattmålen. Nu ska jag gå och vara lite social med svärföräldrarna :)


NM-final

Idag har vi varit och sett N's farbror och en kompis till oss spela NM- final i innebandy. Synd att de skulle ge bort matchen bara! N skötte sig hur bra som helst. Han var nog den som hejade mest och bäst av alla på läktaren, vår lilla älskling :)

Jag har försökt att lägga upp bilderna men det verkar ha varit något strul med sidan så jag skjuter på det ännu lite längre tyvärr. Men jag kan bjuda på en liten bild som jag bara älskar. Den togs hos fotografen när N var 4 månader. Oj vad tiden går fort!


Älska minnen

Jag har alltid haft svårt att leva i nuet och har brottats med det hela mitt liv då jag ofta levt på gamla minnen och vad framtiden ska komma att ge. Efter jag har fått barn har jag tvingat mig själv att njuta av det som är här och nu för att inte missa någon tid med lilltrollet. Jag har sedan N föddes tänkt att jag ska påbörja ett fotoalbum och fylla det eftersom så det inte blir så att man sitter där med miljoner kort att gå ienom för det kommer aldrig att hända. Det finns ju både för och nakdelar med digitala kameror. Fördelen är ju att man kan ta massor av kort och fånga just de ögonblick man önskar men nakdelen är att man allt för sällan ser på korten och man framkallar de inte. Så är i alla fall vi i detta huseet. Därför har vi också införskaffat en digital fotoram. Detta kan jag verkligen rekomendera då jag stannar upp flera gånger per dag och tittar på minnen som rullar i denna ram :) Jag har de senaste kvällarna också börjat gå igenom korten som blivit tagna sedan N föddes för att gå och framkalla och påbörja detta album :) Jag tänkte att jag skulle ladda upp några av go´bitarna här men det tog så sjukt lång tid men det kommer så småning om

vinter igen?

Vad är detta nu.. Före vi åkte upp till skellefteå hade vi 20 grader i skuggan här och det kändes som att sommaren var just runt hörnet. När vi åkte upp var vi tvugna att plock fram vinterkläder igen då de var bortplockade sedan länge. Nu har vi inte plockat bort dem efter det att vi kom hem igen. 2.5 grader ute och snö... Hoppas att vi snart får känna på vårkänslorna igen :)

Läkarbesök

Idag bestämde vi oss för att ta N till fastlegen för en snabb kontroll då han haft upp mot 40 graders feber i drygt en vecka nu. Han var lite röd i ena örat men annars såg allt bra ut och det är bara att fortsätta ge honom febernedsättande så nu håller vi tummarna för att han ska slippa denna jobbiga förkylning snart. Jag börjar återhämta mig från den även om jag är riktigt trött. Vi kämpar fortfarande med att få i honom mat men som tur är så kan jag fortfarande amma honom och han är duktig på att dricka vatten. Nu blir det en liten lekstund med lillhjältat innan vi läggdags.

Dålig start

Jag som skulle ta nya tag med detta... Idag är det en typisk söndag med regn och slappardag på hög nivå! N har fortfarande hög feber och ingen aptit så det blir en hemmadag i detta huset och hoppas att dagen går fort så N kanske känner sig bättre imorgon :) håller tummarna!

Dålig uppdatering

Jag har varit riktig dålig på det här med att blogga... Jag har egentligen aldrig riktigt fått in rutin på det men nu var det verklien sjukt länge sedan jag skrev. Jag ska ännu en gång ta mig i kragen och försöka på nytt då jag känner att det händer så mycket med Niko varje dag att det skulle vara roligt om inte minst för våran del att kunna gå tillbaka och kolla :)

RSS 2.0