Strul med inloggning.

Jag har haft lite problem med att komma ut på bloggen via min telefon och har då inte kunnat skriva något inlägg. Har åkt på en jätteförkylning så jag har inte så mycket ork över til det nu. Har ju massa bilder som jag vill lägga ut också men det får bli en annan dag :)
 
Idag har vi varit och träffat kompisar till ashkan som två par av tre har fått barn. Roligt att träffa dem och umgås med dem som är i samma situation som oss!
Kvöällen ovslutades med baconlindad kyckling med mozrella och basilika och en busig Niko som sedan somnade lugnt för en gångs skull :) Ser nu fotbollen Italien- England och sedan blir det sova.

Strul med inloggning.

Jag har haft lite problem med att komma ut på bloggen via min telefon och har då inte kunnat skriva något inlägg. Har åkt på en jätteförkylning så jag har inte så mycket ork över til det nu. Har ju massa bilder som jag vill lägga ut också men det får bli en annan dag :)
 
Idag har vi varit och träffat kompisar till ashkan som två par av tre har fått barn. Roligt att träffa dem och umgås med dem som är i samma situation som oss!
Kvöällen ovslutades med baconlindad kyckling med mozrella och basilika och en busig Niko som sedan somnade lugnt för en gångs skull :) Ser nu fotbollen Italien- England och sedan blir det sova.

Midsommar.


Saknad.


Lek med moster.

Idag har moster och Niko lekt hela förmiddagen och så passade jag på att städa bilen. Sedan fick jag den här fina bilden som hon tagit :)


Spring och bus.

Dagen har till mesta dels handlar om att springa efter Niko och stoppa hans hyss och att få honom att somna. Jag känner att jag är helt slut både mentalt och min rygg säger ifrån att den vill vila. Imorgon kommer Ashkan upp igen så det blir skönt att dela ansvaret lite :)

Hjälper inte alltid att barnsäkra när Niko är i farten...


Tisdag.

Resten av dagen i bilder :)


Matdags.

Till lunch passade jag på att ta ett kort på Niko när han äter själv :)


Vila.

Så här hittar man Niko efter vila i vagnen numera :)


Äta med sked.

Önskar jag hade fått med det på bild eller film men hade inte telefonen i närheten. I morse åt Niko alldeles själv :) stolt mamma!


Måndag.

Igår fick vi äntligen ordna Pass åt Niko. Kortet blev väl sisådär men det är inte allt för lätt att fånga honom på bild :) sedan åkte jag och Niko till hamn för att träffa en vän till mig som jag känt sedan jag var typ tre år. Vi har haft våra perioder då vi hörts mindre men det är kul att vi börjar hitta tillbaka igen :)


Söndagsmys.

I söndags fick jag sovmorgon och Niko gick upp med mormor. Sedan tog jag och Niko en promenad i regnet. Efter både han och jag hade vilat ett tag åkte vi till Ashkans syster för en mysig eftermiddag/kväll. Kvällen bestod av en tur till affären, god mat, trevligt sällskap och massa prat :) Niko vägrade missa något så han hoppade över eftermiddagsvilan och somnade snabbt på kvällen hos dem efter ett roligt bad.


Lördag med kalas.

I lördags åkte jag och Niko till "grannbyn" där vi var bjudna till namngivardag/välkomstfest för min kusins barn. Niko charmade de flesta som vanligt och jag var glad att få träffa släkt och vänner jag inte träffat på mycket länge!

Det blev bara en snabbis där för att sedan åka till min systers barns kalas. Även där träffade jag släkt som jag inte sett på länge och som aldrig träffat Niko :)

Kvällen blev lugn hemma med min mamma och pappa. Jag får ta en dag då jag lägger upp ett bildregn med alla fina bilder från kameran också men tiden går så fort!


Bloggknas.

Bilderna är i fel ordning på det tidigare inlägget. Bloggar från telefonen som gör att det blir knasigt ibland och det går bara ändra från dator så det får vara lite knasigt.
Han öppnade luckan på dosan och plockade ut batterier och satt sedan i minuter och försökte sätta in dem igen och så luckan på :) haha


Tekniker?

Frågan är om han inte blir någon typ av tekniker som pappa? :)


Trädgårdsarbetare?

Jag och Niko startade dagen med massa bus hemma sedan åkte vi upp till mormors jobb och började med att äta då Niko hade helt slut på energi. Efter en halv portion mat var energin på tipp igen och han sprang runt och charmade alla som vanligt :)
Vi tog med oss mormor till stan och sprang mer ärenden och Niko sov en stund i alla fall och vi hann med att fynda lite idag också. Niko fastnade för lekavdelningen på Ica Maxi och det var svårt att slita han från gräsklipparen och skottkärran :)


Mysig båttur.

Niko hade en lite jobbig natt i natt med värk, tät i näsan och förkyld men idag verkar det vara lite bättre men det återstår ju att se inför natten. Vi startade dagen med att jag Niko och morfar tog en båttur till en ö här i skärgården. Så underbart att komma ut på havet och vi hade en så underbart mysig stund!

Efter vi var tillbaka får båtturen fick jag ett samtal från polisen om att Niko fått sitt personnummer och vi kunde komma och fixa pass. Där kan man snacka om service! Handläggningstiden skulle vara ca tre veckor men det tog tre dagar. Jag slängde Niko i ett bad och åkte sedan upp till stan för att hinna innan de skulle stänga. Väl där visade det sig att Niko inte hunnit komma in i systemet ännu och vi måste komma tillbaka en annan dag. De skulle ringa när han kommit in så det är bara att vänta och se :)
Jag Niko och morfar sprang några ärenden på stan sedan hämtade vi upp mormor och åkte till min syster och hämtade hennes barn på dagis, slängde i dem mat och sedan skjutsade morfar upp den äldre på tennisträning. Roligt att träffa syster och så kul att se Niko leka med sina kusiner. De bryr sig verkligen om Niko och det värmer så i hjärtat! Nu ska jag försöka lägga Niko och så får vi se vad vi hittar på imorgon :)


Busfrö.

Idag har jag haft en underbar dag på stan med lilla älsklingen! Har vägrade sova men var ändå på bra humör :) jag dundrade massor på rea till Niko. Det mesta hade jag tittat på sedan tidigare men tyckt att det varit för dyrt men nu passade jag på :) köpte två jackor tre stickade tröjor ett par jeans med hängslen en långärmad och en hatt för under 400. Riktigt bra och sjukt nöjd! På kvällen tog vi en promenad i kvällssolen med vagnen men Niko vägrade sova då också men busade med mamma en hel del ändå :) älskade Busfrö!


Äntligen sol.

Igår hann jag se lite av Sverige- Ukraina och jag säger bara en sak, pinsamt!
Idag satte jag mig ute i solen och läste en stund medan Niko sov. Skönt med lite sol efter en vecka med regn!
Efter att Niko vaknat åkte vi och hälsade på en vän till mig som jag känt sedan första klass. Vi träffas inte så ofta men ändå kan vi prata om allt. Skönt med riktiga vänner!
Vid halv fem var vi bjudna till min systers barns avslutning på dagis där det blev lek och grillning :) jag träffade även min gamla förskollärare. Kul att hon minns mig :) ikväll blev det bad för Niko då han tidige badat i sandlådan.


Stavfel.

Ser att de inte blir så bra stavning i inläggen men det får man ta :) skriver ofta från telefonen och läser aldrig igenom. Kanske blir bättre någon gång men inte idag :)


Dagens.

Idag har varit en riktig fixardag, i alla fall på förmiddagen. Vi har ju som kg skrivit tidigare försökt att skaffa pass åt Niko vilket inte gått så bra. Idag var vi tunt till Skatteverket och polisen för att försöka ordna detta. Olika besked gör att vi får se vad som händer, hoppas på att det går vägen så vi kan kolla efter resor. De senast somrarna har inte varit så mycket att gänga i julgranen så jag hoppas på denna men har resa som back-up-plan :)
Idag flög älsklingen tillbaka hem för att jobba två veckor och sedan flyger han hit igen. Längtar redan efter honom även om det är nyttigt att vara ifrån varandra och sakna varandra ibland :)
Niko som inte alls är intresserad art sova nu för tiden tog bra stund på sig att somna på eftermiddagen så jag fick mig en låång promenad. Får se hur det ska gå ikväll... Återstår att se:)


Persisk kebab.

Idag har vi haft besök av lite släkt och vänner och det blev persisk kebab till middag! En av favoriträtterna :) massa efterrätt och en tur med båten senare var det dags för dem att åka och jag sitter nu och försöker få Niko att somna , vilket inte är det lättaste!


Mastning.

Det blev en heldag på varvet med mastning av båten och annat på lördagen. Mysigt, kallt, god mat och trevligt sällskap!


Studenten.

Min lillebror är inte så liten längre... För han har tagit studenten, för han har tagit studenten, förhand har tagit studenten, fy f*n va han är bra! Hoppas han hade en bra dag och fortsatt grym kväll!
Själv somnade man tidigt i soffan ;)
Får lägga upp lite bilder en annan gång


Torsdag

Inlägget jag skrev på torsdagen var egentligen om onsdagen. På torsdagen var det dags för sjösättning. Ashkan var iväg och ordnade några grejor och jag var i båthuset och påtade på medan Niko som hemma med morfar sedan var det dags för sjösättning :) alltid lika roligt att få henne i sjön efter allt jobb man lagt ned.


Vänner från förr.

Dagen började som de senaste dagarna gjort med jobb i båthuset. Ashkan åkte iväg med en kompis för att köpa någon leksak ;) senare på dagen åkte jag, Niko och Pappa/morfar till en bekant för att hämta en del saker och sedan fick vi skjuts till stan där vi skulle träffa M&S. Några vi lärde känna bra i Oslo men som har flyttat hem. Riktigt mysig kväll som jag hoppas på att vi gör om snart! De har en liten valp och det var så roligt att se valpen och Niko tillsammans. De lekte jättebra tillsammans :)


Studentbal.

Igår fortsatte jobbet i båthuset mest hela dagen med pauser för mat och lite lek :) på kvällen fick vi besök av Ashkans syster och kille som kom till båthuset. Trevligt med lite sällskap :)

Idag började dagen som vanligt med tur till båthuset. Nu är hon redo för sjösättning men vi kommer ändå fortsätta jobba på henne för att få hon riktigt fin och sätta vår prägel på detaljerna. Bland annat så planerar vi att byta tyg på dynor och ordna med bra förvaring. Det blir lite senare i sommar, vi får ta det pö om pö.
På eftermiddagen åkte vi upp till stan och träffade några av Ashkans kompisar och sedan vidare till bondstan där min lillebror fotades inför hans studentbal :) de var så fina!


Jobb på båten.

Niko bestämde sig för att idag var det morgon 6.20! Händer inte ofta att han gör morgon så tidigt men mamma är ju lika trött för det. När det var dags för Niko att sova fm passade vi på att åka till båthuset och fortsätta jobba med båten. Vax on vax off... Men fin blir hon!


Kusinträff.

Idag har vi tagit mysig sovmorgon med Niko i sängen. Vet att man inte ska vänja dem vid det men någon gång ibland tycker jag är helt okej och såå mysigt! Sedan la vi Niko ute i vagnen och mormor fick vara barnvakt medan vi åkte till båthuset för att påbörja jobbet inför sjösättning på torsdag.
På eftermiddagen kom alla Nikos kusiner på besök. Så roligt att se dem tillsammans! De busar och kramas, så söta! Det är så roligt att kusinerna minns Niko fastän de inte träffas så mycket och bor så långt ifrån varandra.
Kvällen bjuder på en lugn kväll hemma framför tvn.


Besök hos Ashkans syster.

Igår tog vi en tur och hälsade på Ashkans syster och hennes kille. Så mysigt att ses! De väntar barn och det blir ca ett år mellan hen och Niko så det blir roligt! Hoppas på att vi kommer att hinna ses mycket mer i sommar :)


Niko går!

Jag har så sjukt dåligt minne om vad jag gjort på veckorna och för lat för att uppdatera dagligen. I onsdags var vi och åt hos A&N i alla fall, dock missade vi N precis då hon jobbade kväll. Hade hoppats att hinna träffa dom lite mer innan vi skulle åka då de flyttar upp samtidigt som vi kommer tillbaka så då missar vi varandra :( senare på kvällen kom moster Tina förbi och vi packade.

På torsdagen hade jag därför tänkt att vi skulle hinna ses lite på dagen innan vi skulle åka. Dagen började med att vi packade färdigt och sedan gav sug jag och Niko iväg för att ordna pass till honom. Vilken dag! Det började med att jag inte hittade dit sedan svårt att hitta parkering och när jag väl hittat fram så var det strejk och det var 188 personer innan oss! Jag började med att försöka ta passkort på Niko, inte det lättaste jag gjort! Stängd mun, öppna ögon, vit bakgrund inte suddig bild mm mm. Men äntligen efter många försök lyckades vi fånga honom på bild :) då hade det gått 11 nummer... Då tänkte jag att vi kunde åka till Tina på hennes jobb och träffa henne och så att Niko kunde få lite mat i magen. Virrade runt i Oslo innerstad blad avstängda vägar i 30 min innan jag gav upp och åkte tillbaka till polisstationen för att inte missa vårt nya nummer som var 50 stycken före som jag hittade på vägen ut :) gav Niko lunch i parken och sedan var det inte så lång tid kvar till vår tur. Efter ca tre och en halv timmes väntan blev det vår tur och så visade det sig att Niko inte är norsk så som vi fått besked om i Sverige då vi försökte fixa pass åt honom där utan att han faktiskt är svensk! En hel dag för nästan ingenting! Mindre tid till packning, hälsa på N eller Tina, provisoriska lösningar och kostsam parkering och sedan gå hem utan pass men med fina kort på lilleman :) aja, blir att försöka fixa åt honom i sommar då.
Efter denna dag mötte vi upp Ashkan hemma och åkte sedan mot Sverige och våra kära vänner ca halvvägs. Händelserik resa med bajskalas, konstgjord potatismos, nära-döden-upplevelse då en älg snubblade upp ur diket och en Niko som var riktigt less på att åka bil.
Allt lika roligt att stanna hos våra kära vänner och det måste vara världens bästa B&B :)
Fortsatte färden uppåt dagen efter och det gick riktigt bra.

Efter två dagars bilåkning kände lilleman att han var less på att vara still och när vi då kom fram till Nikos morföräldrar så bestämde han sig för att han kunde gå. Han gick och gick och gick och gick. Han har ju tidigare gått kortare sträckor men nu kan han officiellt gå :) Stolt mamma!


RSS 2.0