Nikos första steg.

Under veckan som varit har Niko tagit stormsteg fram i utvecklingen också :)
Han har under veckan som var börjat släppa och stå själv och igår tog han sina förta kontrollerade steg ! Han har försökt sig på att gå tidigare men ganska snabbt tappat balansen men nu ställde han sig upp stod en stund och tog sedan 5-6 steg :) Mammas storkille! Han har prövat ett par gånger efter det också och klarat att ta ett par steg innan han sätter sig igen men han har nog inte fått mersmak för det ännu :)


En vecka med underbart väder.

En hel vecka har hunnit gått sedan jag tog mig tid att skriva lite. Lite synd att jag skriver mest inlägg när jag inte har så mycket för mig och inget alls då det sker något på dagarna.

Ska se om jag minns veckan som varit :)

På tisdagen var jag och Niko hos hans kusiner hela dagen och färgade N:s hår. Först färg och sedan slingor. Kände mig nästan som en riktig frisör. all kred till den som står och jobbar så hela dagarna :)

På onsdagen ringde N och frågade om vi kunde skjutsa henne till jobbet och självklart kunde vi det ! Blev liten skön stund i solen först sedan skjutsa henne. Därefter njöt jag och lilltrollet ute på gräset hemma. Sedan tog vi en tur med grannen och grannbarnet till dagiset som ligger precis bredvid oss och lekte en stund i sandlådan. N verkade tycka det var jätteroligt och vi gick därifrån lite blöta,smutsiga och med glatt humör :)
På kvällen kom en kompis och vi bakade massor av svenska kanelbullar, och Niko lyckades norpa åt sig en ogräddad bulle och tyckte det var riktigt gott :) Ashkan var iväg och var barnvakt åt Nikos kusiner.

På torsdagen... Jag minns inte torsdagen... Får återkomma om den dagen kommer tillbaka :)

På fredagen var Ashkan hemma från jobbet och vi hade en härlig fixardag hemma i den varma och sköna solen. På eftermiddagen åkte vi till N&A och grillade och såg film. Ashkan var iväg och såg bio med A då det blivit strul med biljettköp för grannbarnet och vi plötsligt stod med två biljetter till bion samma dag.

På lördagen packade vi bilen och åkte till grannarnas stuga och blev bjuden på god mat, grillat, fina båtturer och vinst i melodifestivalen. Vi sov över där och åkte sedan vidare på söndagen efter bad,sol och god mat.

På söndagen tog vi en båt över till Moss och körde därifrån till Gbg och Ashkans föräldrar.

På måndag åkte vi runt och gjorde en del ärenden och handlade en del till Niko och Ashkan och umgicks med hans föräldrar. Hemfärden till Oslo tog hela 5,5 timmar då E6:an var avspärrade och det blev kö hela vägen från Gbg till en bit in i Norge. Mindre roligt, tur Ashkan är så duktig chaufför :)

Hela veckan har bjudit på riktigt fint väder och man har verkligen njutit av att sommaren är här.

Idag är det dock lite svalare ute men fortfarande sol. På dagens schema står packning då bilen ska vara färdigpackad imorgon och så åker vi upp till Skellefteå efter Ashkans jobb på torsdag. Blir en del packning då jag och Niko blir borta till slutet på juli:)


Shopping

Idag har jag och N varit på en riktig shoppingrunda som varade i timmar :) Blev köp av en ny bikini och lite smått och gott sedan har vi köpt saker till en överraskning för Ashkans syster som väntar barn.

I kväll har vi haft mys med familjen och Niko är verkligen ett riktigt charmtroll, ett dansande charmtroll :) 
Vi håller på att planera sommaren och har också påbörjat en ny film om Niko. Vi gjorde en till i julas istället för ett julkort som uppskattats så mycket och vi tänkte att det är ett bra sätt att samla kort och filmsnuttar. Nu blir det mys framför tv:n med älsklingen på vår dyrbara egentid tillsammans.


Besök av bästa vänner.

Nu har vi varit inaktiva här igen men det beror på att vi har haft massa på gång här. Våra bästa vänner kom på besök från onsdag till fredag. Är så roligt att träffa dem! Riktiga vänner ska man hålla hårt och vi håller dom varmt om hjärtat.

De har precis fått en ny familjemedlem som hunnit bli sju veckor men fortfarande mindre än jag någonsin tror niko har varit :) Tänk vad tiden går fort!
Sedan har vi hunnit med att fira Norges nationaldag den 17:e maj. Vi bestämde oss för att ta det ganska lugnt och inte åka ner till stan och se på alla festligheter men då vädret inte var riktigt bra och vi släpar med oss vagn för tre barn så kände vi att det skulle räcka med att se korps här nedanför oss och på tv. På kvällen var vi bjudna på met hos våra grannar för att fira lite med dom.
På fredagen jobbade Ashkan men vi andra njöt av riktigt skönt väder nere i byn. På kvällen var det dags för dem att åka och vi längtar redan tills vi ses nästa gång. Vem vet, vi snickrar lite på en idé om en resa tillsammans i höst så det håller vi tummarna för.

Resten av helgen  var riktigt lugn med familjemys och lite mat tillsammans med Ashkans brors familj.

Kära vänner.

 

Igår flängde jag och Niko runt lite för att samla lite saker som vi ska få sända upp med en lastbil som N&A fyller för att påbörja deras flytt hem. Det blev så verkligt igår att de faktiskt ska flytta och vi kommer att sakna dom jättemycket! Niko har haft så roligt med sina kusiner och N har varit den jag har umgåtts med och då de flyttar kommer det att bli total social torka här... Jag är så glad för deras skull men jag önskar att det blir vår tur snart att få flytta hem till nära och kära.

Tanken var att jag skulle lägga upp ett längre inlägg med tankar och funderingar men jag gjorde natt tillsammans med Niko igår så dagen blev så kort. Men det var tur att jag somnade så tidigt då vi kämpar om att Niko ska böra sova hela nätter och utan att äta så mkt på natten som han gjort. Han är nere på ett mål på natten men han vaknar många fler gånger och det är fruktansvärt svårt att få honom att somna om.

Nu är det bara en dag kvar tills våra kära vänner kommer på besök :) Jag hoppas att det verkligen blir av och att inte sjukdom sätter stopp för det! Ska bli såå roligt att ha dom här några dagar. Jag önskar att vi bodde närmare varandra! Hur som helst så håller vi tummarna för att de kommer imorgon :)


Helgen

Helgen har bestått av middag med A&N med familj både lördag och söndag. Varför ändra på ett vinnande koncept ?! :)
Sedan har vi hunnit med en riktigt typisk vårdag då vi klippte gräs, planterat blommor, oljat utemöbler mm.

Vi satt idag och försökte planera sommaren och hösten. Detta är inte det enklaste då jag vill ha ganska klart för mig hur det ser ut, kontrollfreak som man är och Ashkan kan inte ens planera dagen. Men nu har vi två förslag till sommaren och två till hösten. Nu blir det bara att kolla upp lite praktiska saker imorgon så har vi nog det mesta preliminärbestämt i alla fall. Nu blir det lite sömn och hopp om att Niko sover bra inatt.


Kort uppdatering

Onsdagen bestod av fortsatt rensning här hemma och så en liten lekstund hos grannen för småpojkarna och på kvällen satt vi upp en efterlängtad hylla här hemma i köksdelen :)

Igår blev det att åka till N och bara umgås lite och så fick jag ett samtal från min bästa vän men samtalet bröts hela tiden. Men det är alltid så skönt att prata med er riktig vän! Saknar henne i mängder!

Jag fick ett underbart sms i morse där det stod att min och Ashkans bästa vänner ska komma och hälsa på nästa vecka. Jag längtar så sjukt mycket och det känns som jag helt plötsligt fick hur mycket energi som helst.

Jag och Niko tog idag vårt pick och pack och åkte till moster Tinas jobb för att äta lunch med henne. Lika mysigt som alltid att träffa henne. Hon kommer att vara en sån som tar med Niko på massa roligt bus :)  Niko hade dansuppvisning för de på Tinas jobb och de var såå imponerade :)
Nu står kvällsmys på schemat.


Förvaringsbehov

Jag hinner inte med! Dagarna bara flyger iväg.
Igår blev det promenad som vanligt och jag ordnade med lite småfix här hemma. Sedan gick jag och Niko över till en av grannarna för att Niko och hennes son skulle få leka lite tillsammans :) det är så roligt att se hur olika de är och då kommer också deras personligheter fram. Riktigt roligt att se!

Idag tisdag har jag och Niko flängt på med massa ärenden. Dagen startade på helsestasjon för rutinkontroll där jag kom i luven med henne då hon satt och tog för givet att jag gav Niko massa sötsaker då han i själva verket aldrig smakat ens och hon tyckte att jag skulle hålla igen på maten för att han är för tjock. Till slut , efter många försök att få henne att förstå och lyssna så ber jag att få se på hans viktkurva. Då vände hon helt och sa att det jag gjort hittills har varit bra och att jag skulle fortsätta så för allt såg helt fint ut. Vissa människor klickar bara inte och det gjorde det inte för oss. Hon är en jättefin människa men jag ser fram emot att hon går i pension nu denna månad då vi inte kommit överens från dag ett.
Efter det svängde vi in på Nav, barnehageplasserings kontor och sedan en lång tur på ett köpsenter där vi även lunchade med Ashkan. En tur på Ikea hann hi också med och avslutade med adidas outlet och till Nikos kusiner för att säga hej. Kvällen har bestått av matlagning röjning i förrådet. Nu ska det bli skönt med lite sömn. God natt


Niko 9 månader

På söndagen blev vädret bättre igen och Ashkans syskonbarn ringde på morgonen och frågade om inte dom kunde få komma till oss idag. Dagen spenderades ute med massa lekar och promenad till affären och köpa glass och vattenmelon :) vi har så tur som bor nära två affärer som har öppet på söndagar. Som jag skrivit om någon annan gång så har jag svårt att vänja av mig att söndag är handlingsdag så ibland måste man göra något akutköp på söndagarna.

Jag håller inte stenkoll på när Niko fyller månader men snubblade över det igår och vår lilla älskling har hunnit bli hela 9 månader. Tiden går så galet fort! Grattis lilleman


Lördag kväll

I lördags var vädret verkligen svängigt. Jag tror nästan att man kan säga att alla årstider kom på samma dygn.

På kvällen åkte vi till Ashkans bror med familj och åt. Det slutade med att vi blev massa folk och som en liten svenskträff :P alltid lika trevligt och Niko älskar ju att umgås med kusinerna och leker så bra där.


Vaknade till vinter

Vädret här har ju fått hormonsvängningar eller något. Från att ha legat ute i solen och njutit i 20 grader i skuggan till detta?!
Är det alla årstider på en vecka eller?
Det är väl ca sju veckor till midsommar eller något. Ska inte det föreställa mitt i sommaren? Okej att det varit lite förskjutet sedan tidigare enligt mig men detta är ju sjukt!
Jag minns när vi var små så badade vi alltid ute på altanen kring den 15 maj och nu är vi ju dessutom lite närmare ekvatorn... Nä nu vill vi ha sommar!


Behov av förändring

Idag har varit en typisk fixardag här hemma då det ändå regnade ute och vi måste försöka få fram lite bättre förvaring. Börjar bli väldigt less på att bo så här trångt. Det går ju ganska bra på sommaren då vi har en egen trädgård så de soliga dagarna är det riktigt skönt att bo här. Vi gillar också området med nära till natur men inte för långt bort från stan. Det värsta här hemma är nog att allt inte har sin egen plats så man flyttar runt saker från en dålig plats till en annan... Blir några shoppingrundor nästa vecka för att försöka styra upp detta :) För mig, och säkert för många andra så är det så viktigt att man trivs hemma och att man kan slappna av när man kommer hem. Vi har under så många år nu bott och levt "tillfälligt och i paus" så ibland får jag ryck som nu och vill förbättra här hemma och ta tag i allt men då har jag som tur ashkan som bromsar mig lite. Om inte kan jag skena iväg fort och rätt som det är bor vi Spanien och driver ett B&B ;)


Vaken natt

Börjar bli en vana detta att skriva om gårdagen. Igår var det också riktigt fint väder, lite blåsigare och molnen letade sig fram på em. Jag och Niko tog en promenad till ett litet köpcenter för att hitta solskyddsfaktor till Niko. Allt känns som en vetenskap, vilken vagn man ska ha , vilka bilbarnstolar , krämer, mat, kläder och nu solskyddsfaktor. Jag köpte en så jag har hemma sedan ska jag försöka läsa på om det också. Ingen stress nu då det regnar idag.

Niko hoppade över em vilan och somnade då redan vid åtta och sov oroligt fram till tolv sedan hade han en riktigt jobbig natt med lite sömn. Ovant för mamma och pappa då han mer eller mindre sovit bra på nätterna. Ingen feber men han känns ändå hängig på något sätt. Svårt att sätta fingret på vad det är... Hoppas att han slipper någon förkylning och att han blir sitt vanliga snart :)


Uppdatering i efterhand

Jag lovade ju mig själv att jag skulle skriva om gårdagen idag men jag har haft en riktigt mysig dag idag också så jag har prioriterat annat :)
Igår var det riktigt toppenväder med 20 grader i skuggan och betydligt mer i solen! Jag och Niko tog vår vanliga promenad på fm för att han skulle sova och solen stekte redan då vid tio. Medan Niko sov passade jag på att plocka bort lite här hemma och göra det tråkiga måsten som finns i vardagen. Efter det såg hyfsat ut inne gick jag ut och njöt i solen. När Niko sedan vaknade tillbringade vi hela dagen ute på vår gräsmatta och busade massor.
Det här med att hålla små barn i skuggan är inte det lättaste kan jag säga och det resulterade i att jag såg ut som en räka på ena axeln och halva ansiktet då jag agerat parasoll till Niko.
Man kan ju tro att jag lätt blir brun och inte bränner mig så lätt för att jag har så mörka drag men min hy är som en rödhårigs, massa fräknar och lätt för att bli röd för att sedan bli blekare än jag var innan.

På kvällen fickjag något ryck och gjorde egna pitabröd och färsbiffar. Riktigt gott blev det faktiskt :) synd bara att jag glömde ta en bild. God natt folkens! Måste sova nu


God natt

Haft en riktigt härlig dag! Får skriva mer om den imorgon. Nu släcker vi lamporna i detta huset. God natt


God natt

Har haft en riktigt skön dag ute i solen. Ashkan passade på att jobba idag då vi ändå inte skulle göra något speciellt. Då kan han vara ledig en fredag istället och förmå ha en helg :) vi drog till med "lyxmat" idag, grillrester och pommes. Sedan myste vi lite på gräsmattan. Verkligen fördelen med att bo såhär! Älskar att bara kunna gå ut och sätta/lägga sig och njuta.

Innan Niko skulle sova passade jag på att snabbt baka en kladdkaka om vi skulle få besök imorgon. På tal om läggning här tidigare tänkte jag en del på det idag och jag ska nog försöka få honom att somna i sin egen säng och utan att man är där inne. Även om bag älskar läggningarna som de är nu med massa mys så kan det vara skönt för alla parter om han kan somna själv. Bra om han ska ha barnvakt eller att han kanske sover bättre då han på senare tid vaknat mycket och varit ledsen.

Tänkte att det kanske är bäst att trappa ner och vänja honom steg för steg. Därför tog jag och gjorde som vanligt förutom att jag la över honom i sin säng efter han ätit flaskan så får vi fortfarande mysa lite. Det gick riktigt bra och han somnade till slut utan att jag strök honom. Dock vet jag inte riktigt hur lång tid det tog då jag somnade jag också..
Jag missade därmed min och Ashkans kvällstimmar tillsammans :( men jag får se det som att jag nog verkligen behövde dom. Ashkan hade varit så söt och stoppa om oss båda så vi vaknade först vid tolvtiden och niko ville äta som vanlig. Tänkte att jag kunde prova ge honom flaska i sin säng istället för att amma så kommer jag loss lite extra och det känns lättare att trappa ner på nattmålen med flaska än amning då man inte vet hur mycken han fått. Jag fick honom att hålla flaskan själv och han åt hela och somnade sedan lugnt! Får se om han sover bra på detta nu så kanske vi får pröva det vid fyra också om min kropp tillåter det :P
Nu ska jag krypa ner i sängen igen och prova sova. God natt folkens!

Bilden blev lite suddig men ville inte tända.. Mammas lilla mysplutt


Läggning

Dagen började som vanligt med massa lek och lite vardagliga måsten och sedan promenad. Riktigt skönt att det blivit rutin! Niko har haft lite svårt att komma till ro och somna av sig själv sedan han var ca 3,5 månader. Nu för tiden är det i alla fall ingen kamp inför sovstunderna. På fm går vi som sagt ofta promenad med vagnen och då somnar han lugnt efter en stund. Em vilan kan variera, ibland promenad och ibland ammar jag faktiskt honom till sömns fortfarande. Då brukar jag passa på att sova en stund jag också. Eller så har vi varit iväg någonstans och han somnar i bilen Men den sista skillnaden har blivit läggningen på kvällen. I påskas när vi var upp till släkt och vänner fick Niko en film av mormor som har gjort underverk! Tidigare var det lite av en kamp på kvällarna då inget dög utom mamma och amning/flaska till sömns men då vaknade han när man skulle lägga ner honom. Numera sätter man sig i sängen med honom, sätter på filmen och ger han en flaska välling. Då äter han det han vill ha och sedan lägger han sig och sover eller så rullar han runt lite och sedan somnar av sig själv. Ibland får man bara lägga ner honom och stryka honom lite om han har myror i kroppen :)

Jag är lite emot att barn och helst så här små barn ska se tv/film men det funkar så bra och just den här filmen är väldigt barnvänlig :) rekommenderas starkt!


Resten av dagen

Var jobbigt att få till de sista raderna igår. Lyckades ganska bra förutom att det självklart skulle stå somna ifrån. Tror jag somnade inom tre sekunder från det att jag postat inlägget :)

Dagarna flyter samman för mig så jag minns knappt vad jag gjorde efter shoppingturen. Jag hittade i alla fall ett par tröjor där några var typiska tråkiga fridatröjor och något oväntat inköp. Nu saknas bara några baslinnen någon kofta, shorts, byxor och skor. Jag är alltså i färd med att byta ut det mesta i min garderob. Jag är inte den som köper massa kläder i vanliga fall men nu är jag i riktigt stort behov av förnying. Hittade en del av detta men det kändes som att när jag nu äntligen tog mig tid att titta till mig så var alla storlekar slut... Typiskt!

Dagen för Niko blev helt bakvänd med bara en timmes sömn totalt på hela dagen vilket resulterade i att han somnade direkt efter han fått flaskan.
Efter han sommar på kvällen får jag och Ashkan vår dyrbara tid tillsammans. I början hade jag lite dåligt samvete för att jag njöt så mycket av den tiden men nu vet jag hur viktig den är för att vi ska vara bra föräldrar och sambos resten av tiden :)


Halva dagen

Igår kväll ringde Ashkans bror och hörde om jag hade möjlighet att vara hemma med sjukt barn då han skulle iväg en sväng på något. Självklart kunde jag det! Jag och Niko packade ihop oss och åkte dit. Väl där blev det tre extra barn istället för en men det gick riktigt bra det också. Det skiljer bara 5 mån mellan Niko och hans minsta kusin så tankarna slog mig om hur det skulle vara med tvillingar... Tungt!

Niko blir så glad av att komma ut och träffa andra, helst barn, att han glömde bort att det kan vara bra med sömn han somnade inte förrän halv två, vilket är ca tre timmar övertid. Han somnade sedan givetvis i bilen så jag passade på att gå lös i affärer på ett köpsenter.

Oj nu känner jag att jag är så trött att snart sommar jag ifrån detta. Jag får fortsätta skrivandet imorgon :) god natt


RSS 2.0